5€ DTE EN COMPRES SUPERIORS A 50€ AMB EL CUPÓ AMELLA5

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

5 gestos per cuidar el medi ambient

24.10.2022

Creus que tens la capacitat d’actuar a favor de la natura, dels ecosistemes i la biodiversitat que hi habita? Sí, la tens! Com bé diu la inspiradora frase, “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites pot canviar el món.”


Segur que al teu dia a dia ja apliques alguns d’aquests 5 gestos i estàs contribuint a reduir la teva empremta ecològica, però veurem què més pots fer:


1. Reduir els envasos i reciclar: Quan hi ha diverses opcions, escollir la més sostenible: fugir del plàstic i substituir-lo per vidre, a més en menjar el vidre és innocu i segur, no desprèn microplàstics i és lliure de bisfenol A (BPA). Utilitzar bosses de roba, portar el tuper a la compra i reciclar correctament per evitar deixalles que acabaran als oceans o països del tercer món que no tenen gestió ambiental.
2. Comprar menys, de millor qualitat i de baix impacte ambiental: Es podria traslladar a qualsevol aspecte de les nostres vinyes, des de l’alimentació, utensilis a casa, mobles, decoració, roba, joguines… a més sempre que sigui possible que la seva fabricació i reciclatge generi el menor impacte possible.
3. Estalviar energia i aigua: Aïllant millor les cases es pot reduir dràsticament la quantitat d’energia i estalviar aigua amb airejadors a les aixetes, cisternes de gran capacitat i electrodomèstics eficients, a més d’apostar per il·luminació led, dutxes i evitar deixar res endollat ​​o en standby .
4. Alimentar-te’n conscientment: Comprar més productes ecològics, vegetals i locals, evitant els d’importació. Apostar pels productes que ens ofereix la natura quan és temporada, que són els que el nostre organisme necessita en aquell moment, a més de ser lliures de tòxics, repercutirà positivament i directament a la salut, l’economia local i a la gestió dels nostres camps i medi ambient reduint la petjada de carboni derivada del transport.
5. Educant en temes ambientals: Com a famílies i institucions estudiantils hem d’involucrar-nos perquè els nostres joves desenvolupin la seva capacitat crítica i el seu compromís ecològic. I això s’aconsegueix amb un contacte real amb la natura, gaudir-ne i de tots els beneficis que ens aporta.

Altres notícies

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

Tots sabem que una alimentació saludable ens ajuda a mantenir una bona salut i a prevenir malalties, però t’has parat a  pensar quins beneficis té consumir aliments ecològics de proximitat ? Et donem 10 raons per fer-ho: Perquè respecten el medi ambient.  La...

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

El primer allioli vegà amb base de cigrons (aquafaba) com a alternativa a l'ou. Reinventem la recepta tradicional d'allioli substituint l'ou per les magnífiques propietats emulsionants i proteiques de l'aquafaba, sent l'alternativa...