REGAL: Mayofaba® o Allioli per compres a partir de 39€

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

Alimentació conscient, saludable i sostenible

16.10.2022

Avui 16 d’octubre es celebra el Dia Mundial de l’Alimentació i què millor que tenir cura de la salut i la del planeta que amb els propis hàbits alimentaris. Evitant el malbaratament alimentari que causa el 10% dels gasos d’efecte hivernacle i consumint productes vegetals ecològics, locals i de temporada.

Camps d’agricultura ecològica del Món Sant Benet (Sant Fruitós – Barcelona) Cooperativa Mans: Productors d’hortalisses que utilitzem a Casa Amella.

L’actual sistema alimentari fa cada cop més difícil l’accés a aliments frescos, lliures de tòxics, de temporada, proximitat i cultivats en terra fèrtil. Les multinacionals, amb la complicitat dels governs, controlen la producció, la distribució i els mecanismes de formació dels preus dels aliments i la publicitat altera el consum d’aliments rics en verdures, fruites de temporada, cereals integrals, llegums, oli de oliva verge extra i fruita seca per un consum excessiu d’ultra processat, begudes ensucrades, sal, proteïna animal procedent de ramaderia industrial, greixos trans, conservants, colorants i saboritzants.

Al món un 10,5% de la població pateix desnutrició i en canvi el 26% pateix sobrepès. Aquest conjunt produeix milions de malalties i morts alimentàries evitables.

A més, el canvi climàtic, per les emissions d’efecte hivernacle del transport i l’agricultura i la ramaderia industrials, produeix desastres naturals com inundacions, sequeres, temperatures extremes, etc.

Qualitat dels alimentos

La quantitat i la fertilitat dels nutrients depèn de la fertilitat de la terra, la biodiversitat, l’ús de maquinaria agrícola… no és el mateix produir aliments saludables a favor de la natura per alimentar persona (agricultura ecològica) que aliments (mercaderies) rendibles per al mercat (agricultura intensiva globalitzada).

Quins beneficis aporta l’agricultura ecològica i el consum conscient?

 • No utilitza químics que maten la vida del sòl, plantes i animals i contaminen terra, aigua i aire.
 • Respecta la fertilitat i els organismes que proporcionen a les plantes, nutrients, vitamines i minerals i interrelaciona la microbiota del terra amb la flora intestinal.
 • Afavoreix la biodiversitat garantint l’equilibri ecològic i la protecció de les collites.
 • Ofereix aliments de temporada, proximitat i acabats de collir, plens de vitalitat i nutrients.
 • Emplea treball digne.
 • Promou igualtat entre dones i homes en propietat de la terra.
 • Construye comerç just entre agricultors i consumidors.

Dieta per una alimentació saludable.

 • Abundancia de fruites i verdures ecològicas, de temporada i de proximitat.
 • Cereals integrals
 • Els llegums combinats amb cereals integrals i verdures són proteïnes vegetals d’alt valor, biodisponibilitat i fibra abundant.
 • Greixos insaturats d’alta qualitat procedents de fruita seca, llavors i oli d’oliva verge extra premsat en fred.
 • Per a dietes flexiterianes, quan escullis proteïna animal, que sigui procedent de Ramaderia Ecològica extensiva local.
 • El peix blau i de proximitat.

Escull verdures de temporada. Ara a l’Octubre trobaràs:

Bleda, All sec, Api, Albergínia, Bròquil, Carbassó, Carbassa, Ceba seca, Col, Coliflor, Espinac, Escarola, Mongeta Verda, Kale, Enciam, Blat de moro, Patata, Cogombre, Pebrot, Porro, Rave, Remolatxa, Tomàquet, Pastanaga .

I les fruites:

Gerds, Granada, Mandarina, Poma, Codony, Pera, Plàtan i Raïms.

#DiaMundialAlimentacioAgroecologica

#SobiraniaAlimentaria

#16Oct

Altres notícies

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

El primer allioli vegà amb base de cigrons (aquafaba) com a alternativa a l'ou. Reinventem la recepta tradicional d'allioli substituint l'ou per les magnífiques propietats emulsionants i proteiques de l'aquafaba, sent l'alternativa...

El menjar “barat” ens està sortint caríssim com a societat

El menjar “barat” ens està sortint caríssim com a societat

Aliments barats preparats, són fàcils i estan bons. Però, i si posem l'impacte sobre la nostra salut, sobre la naturalesa i la despesa sanitària derivada d'aquest producte dins de la factura? La cosa canvia. La factura sanitària, climàtica, ambiental i social...