5€ DTE EN COMPRES SUPERIORS A 50€ AMB EL CUPÓ AMELLA5

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

Calculem la Petjada de Carboni

21.02.2024

La petjada de carboni representa el volum total de gasos d’efecte hivernacle (GEH) que produeixen, directa o indirectament, les persones, entitats, productes o esdeveniments, i es mesura en termes de CO2 equivalents. Calcular-la ens permet assolir una línia de treball de cara al futur cap a la mitigació d’aquestes emissions, millorant els resultats amb un ús més eficient dels recursos i compensant-les amb noves accions.

A Casa Amella entenem que el canvi climàtic és la major amenaça per a les collites, la biodiversitat, el nostre planeta i per a la pròpia vida. 

Tenim integrats els valors de compromís amb tota la cadena alimentària, des del productor, el producte, la societat, l’entorn i el planeta és per aquest motiu que vam entendre que havíem d’anar un pas més enllà i calcular la nostra pròpia petjada de carboni que, encara que favorablement és baixa, sempre hi ha opcions de millora per a reduir-la, compensar-la i arribar a tenir un impacte el més baix possible. 

La major font de les nostres emissions procedeix de les indirectes, l’abast 3, on es troba l’embalatge, el transport, distribució, les matèries primeres, entre altres. Aquestes emissions representen el 85% del total amb 266Tn CO2e. L’embalatge de vidre al ser un producte més pesat que el plàstic fa augmentar aquests valors, però això no pot ser un benefici en favor del plàstic ja que és un problema real i greu que tenim actualment amb la seva gestió i contaminació, de fet, en els últims deu anys s’ha produït més plàstic que en tota la història de la humanitat. En 2015 la producció va arribar als 380 milions de tones. Cada any es produeixen 500 mil milions de botelles de plàstic i a Espanya el 50% dels envasos acaben en abocadors (mira les dades esgarrifoses de Greenpeace). 

El nostre enfocament sempre ha estat evitar l’ús indiscriminat de plàstic i apostar per materials nobles fabricats per proveïdors locals: caixes de cartró reciclat, etiquetes de paper FSC i envasos biodegradables de PLV i envasos de vidre ja que és un material segur, reciclable infinites vegades i reutilitzable. Per aquest motiu canviar aquest material pel plàstic per a reduir la nostra petjada de carboni només seria un pedaç a un problema creixent. Entenem que la solució és apostar per la compensació d’aquestes emissions amb accions que ens permetin tenir el potencial per a generar un impacte positiu i estar cada dia més a prop de les emissions ZERO. 

A Casa Amella posem el 2022 com a any de referència i els nostres objectius a curt i mitjà termini són: 

A més, la nostra gamma de cremes ecològiques amb verdures fresques, sense congelar ni deshidratar, 100% locals i 100% vegetals és una part important per assolir els nostres objectius. Cada crema de verdures Bio de Casa Amella té una petjada de carboni molt baixa, a diferència de la nostra competència a Casa Amella podem assegurar-te que evitem les emissions fugitives de cambres de congelació per a la matèria primera o de transports quilomètrics en la importació de verdures que generen grans quantitats de CO2.

Com a empresa volem ser transparents pel que fa als nostres impactes i els esforços per compensar-los per evitar caure en afirmacions simplistes de net zero ràpides sense haver intentat reduir les emissions pròpies sempre dins de les possibilitats de cada organització. T’animem a sumar-te a un consum conscient, on cada elecció de compra és un impacte directe al nostre medi ambient i futur. Sense desaprofitar mencionar la importància de les decisions que es prenen en la política mundial, defensem que es fomenti la descarbonització i implementació d’energia 100% verda i adoptar pràctiques d’agricultura regenerativa i ecològica que restauren i mantenen la salut del sòl i capturen el carboni.

En una empresa sempre hi ha millores per implementar i nosaltres som conscients que per poder reduir més la nostra petjada de carboni havíem de mesurar-la i gràcies als cupons green d’ACCIÓ i la nostra gestora Anna Badia l’hem pogut conèixer, saber on ens trobem i així poder prendre i establir accions reals i concretes per aconseguir reduir més les nostres emissions de gasos d’efecte hivernacle i cuidar el planeta.

Coneix més sobre el què estem fent per reduir les emissions i complir amb els ODS 2030 en aquest link.

Amb el suport d’ACCIÓ.

Altres notícies

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

Tots sabem que una alimentació saludable ens ajuda a mantenir una bona salut i a prevenir malalties, però t’has parat a  pensar quins beneficis té consumir aliments ecològics de proximitat ? Et donem 10 raons per fer-ho: Perquè respecten el medi ambient.  La...

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

El primer allioli vegà amb base de cigrons (aquafaba) com a alternativa a l'ou. Reinventem la recepta tradicional d'allioli substituint l'ou per les magnífiques propietats emulsionants i proteiques de l'aquafaba, sent l'alternativa...