5€ DTE cupó: AMELLA5 (+50€ de compra) |

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

Com poden salvar el món els aliments

09.12.2022

L’autora britànica Carolyn Steel, també arquitecte i professora, amb la seva obra Sitopía ens fa un passeig per la ment de desenes d’autors de tota mena (filòsofs, pensadors, escriptors…) per a poder defensar el seu pensament, canviar la nostra manera de menjar i de produir aliments, donant-li el valor que es mereix. El nom del llibre va lligat amb el propòsit d’aquest, Sitopía és un neologisme grec entre les paraules sito (relació entre el menjar) i topos (el lloc).
Ella creu que moltes catàstrofes que estem vivint avui dia, com el canvi climàtic, la sequera, malalties… tenen relació directa amb no valorar els aliments que tenim. L’escriptora no entén que després de tots els anys que porta existint la humanitat, li donem tant de protagonisme a les nostres dietes el menjar ràpid i barat, que ens està matant lentament.

En el llibre podem veure una cita del naturalista Edward O.Wilson. Ell exposa que tenim emocions de l’Edat de Pedra, institucions de l’Edat Mitja i tecnologia pròpia dels déus. Edward defensa que no sempre lo més modern o tecnològic és lo millor, en el cas que parlem d’alimentació.
També apareix una reflexió de l’economista E.F Schumacher, ell comenta que el gran protagonisme dels diners fa que no valorem la naturalesa que ens envolta i que la tractem com si fos gratis i no tingués res de valor, però en realitat és el més valuós que tenim i hauríem de cuidar-la.


Per a Steel, quan valorarem el menjar i gaudim del que ens dona la naturalesa, els humans connectarem entre nosaltres. I connectar entre nosaltres vol dir anar cap a una mateixa direcció, amb els mateixos objectius i ser companys entre tots, no enemics.

Referències:

https://elpais.com/planeta-futuro/alterconsumismo/2022-11-28/los-alimentos-van-a-salvar-el-mundo.html

Altres notícies

L’alimentació després de festes

L’alimentació després de festes

Passades les festes nadalenques, de ben segur que ja desitges tornar de seguida a la rutina de menús, benvinguda sigui! 😊 Segons la nostra nutricionista, Clàudia Figueroa, aquesta rutina ha de passar per plats saludables, que poc a poc et portaran al teu pes...

Dia mundial del sòl

Dia mundial del sòl

El sòl és una riquesa que no la valorem suficient. Creiem que, com l'aire i l'aigua, sempre serà aquí i sempre es renovarà, però en realitat no és així.La realitat és que la sobreproducció d'aliments, els productes químics i l'escalfament del planeta estan fent que el...

20 anys alimentant el món que vols!

20 anys alimentant el món que vols!

Estem de celebració! El novembre del 2002 i amb només 27 anys, el Dani va fundar Casa Amella al garatge dels seus oncles, a Castellterçol. Amb només 160 metres quadrats i unes dots comercials poderosíssimes, el Dani va començar comercialitzant, amb la seva marca, oli...