5€ DTE cupó: AMELLA5 (+50€ de compra) |

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

Dia mundial del sòl

09.12.2022

El sòl és una riquesa que no la valorem suficient. Creiem que, com l’aire i l’aigua, sempre serà aquí i sempre es renovarà, però en realitat no és així.
La realitat és que la sobreproducció d’aliments, els productes químics i l’escalfament del planeta estan fent que el sòl cada vegada ens doni menys recursos i que tinguem menys biodiversitat. Segons l’ONU, només la salinització del sòl destrossa cada any 1,5 milions d’hectàrees de terres agrícoles. La humanitat no és conscient que un 95% dels aliments que es consumeixen en el planeta provenen del sòl.

L’agricultura i ramaderia no només pateixen el canvi climàtic, també contribueixen a la seva existència amb un 11% de les emissions globals de gases d’efecte hivernacle.
La pressió per a poder alimentar a tota la humanitat és cada vegada major, si tot continua igual, per a 2050 necessitarem produir un 60% més per a poder proveir a totes les persones. Aquesta dada es contradiu amb la pèrdua de capacitat de producció cada vegada més notòria a causa dels factors comentats anteriorment.
Cal donar-li un gir dràstic als sistemes alimentaris actuals, s’han de fer més sostenibles i trobar la manera de continuar produint en situacions crítiques com les d’ara i les futures.

Per a poder dur a terme aquest canvi es necessita l’ajuda de tota la població, però la política ha de començar a realitzar inversions per a poder fer recerques i acabar desenvolupant una agricultura 100% orgànica que cuidi del sòl. També les institucions científiques, que poden aplicar projectes i noves idees perquè els que cuiden del sòl puguin dur a terme una bona pràctica agrícola.
Actualment, ja s’està posant en marxa estratègies i accions per a poder fer front a tot el que el futur ens oferirà que, avui dia, no és molt sòlid.

Referències:

https://elpais.com/planeta-futuro/red-de-expertos/2022-12-03/una-agricultura-climaticamente-inteligente-para-resistir-a-las-turbulencias-economicas-y-sociales.html

Altres notícies

L’alimentació després de festes

L’alimentació després de festes

Passades les festes nadalenques, de ben segur que ja desitges tornar de seguida a la rutina de menús, benvinguda sigui! 😊 Segons la nostra nutricionista, Clàudia Figueroa, aquesta rutina ha de passar per plats saludables, que poc a poc et portaran al teu pes...

Com poden salvar el món els aliments

Com poden salvar el món els aliments

L'autora britànica Carolyn Steel, també arquitecte i professora, amb la seva obra Sitopía ens fa un passeig per la ment de desenes d'autors de tota mena (filòsofs, pensadors, escriptors...) per a poder defensar el seu pensament, canviar la nostra manera de menjar i de...

20 anys alimentant el món que vols!

20 anys alimentant el món que vols!

Estem de celebració! El novembre del 2002 i amb només 27 anys, el Dani va fundar Casa Amella al garatge dels seus oncles, a Castellterçol. Amb només 160 metres quadrats i unes dots comercials poderosíssimes, el Dani va començar comercialitzant, amb la seva marca, oli...