5€ DTE EN COMPRES SUPERIORS A 50€ AMB EL CUPÓ AMELLA5

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

Els llegums són un aliment molt sa, ja que tenen un alt percentatge d’hidrats de carboni, a més de ser una excel·lent font de fòsfor  -ajuda al manteniment dels ossos i al creixement de les cèl·lules-, ferro -ajuda a transportar l’oxigen a tot l’organisme, per això una falta de ferro fa estar cansat; és un mineral essencial en l’adolescència!-, zinc -té una funció antioxidant-, potassi -millora la concentració i la memòria- i vitamines B.

La seva riquesa en proteïnes fa que siguin un substitut ideal a la carn, que massa vegades consumim en excés. També van bé per el restrenyiment i per prevenir problemes en l’aparell digestiu. A més, es digereixen lentament, fet que dona una sensació d’estar tip i satisfet. Els llegums aporten quantitats mínimes dels nutrients que s’han de limitar en l’alimentació: sal, greixos saturats, colesterol i sucres.

Per les seves propietats nutritives, haurien de ser el plat principal algunes vegades a la setmana.

Encara que els llegums de l’agricultura tradicional pot ser que no continguin gluten (l’agricultura intensiva ofereix solucions que només cobreixen carències a curt termini, com l’ús d’insecticides o d’abonos solubles artificials), amb l’agricultura ecològica no és tan senzill, ja que necessiten rotació de cultius, és a dir, un tipus de cultiu diferent cada temporada (planta de fulla, lleguminosa, planta de fruit, etc).

L’objectiu de la rotació de cultius és:

  1. Mantenir la biodiversitat per aprofitar les diferencies que tenen els cultius en el ritme d’absorció dels nutrients del substrat. Per exemple, si al camp sempre es planta la mateixa hortalissa (amb uns requeriments molt alts de nutrients), s’anirà “esgotant” el substrat i hauríem de fertilitzar molt més que si només la deixem un any i l’any següent l’intercanviem per una altra planta poc exigent. D’aquesta manera aconseguim compensar la pèrdua gradual de fertilitat del sòl.
  2. És la manera que utilitza la majoria de plantacions ecològiques per fer front a plagues i malalties, ja que si canviem la planta, el més probable és que desaparegui perquè no li “agrada” el seu nou entorn.
  3. La biodiversitat que proporciona fa que disminueixin les males herbes.
  4. S’aconsegueix un sòl més “viu i sà” i s’estimula l’activitat dels microorganismes beneficiosos que viuen al substrat.

 

Per aquest motiu diem que són els primers llegums ecològics que NO CONTEN GLUTEN. “Cada collita anual està certificada per un laboratori independent.”

 

Com evitar les típiques flatulències del llegum? Només cal coure’ls bé o deixar-los en remull entre sis i dotze hores, per facilitat la seva cocció.

A Casa Amella els deixem 12 hores en remull, per evitar aquestes flatulències i els coem al vapor, perquè conservin totes les seves propietats.

I no menys important, tenim el compromís amb els nostres agricultors de confiança de pactar la collita anual, fomentant la sostenibilitat econòmica i del territori, ja que són llegums amb origen local (Anoia i Gallecs).

 

Quins llegums tenim a Casa Amella?

  • Cigrons menuts ecològics cuits i secs.
  • Llenties pardines ecològiques cuites i seques.
  • Mongetes del ganxet ecològiques cuites.