Dani, CEO de Casa Amella, ha respòs a las preguntes de les nostres amigues de MeetBio, Mari i Meritxell. Us compartim l’entrevista on podem veure un Dani més personal, parlant de la seva infància, adolescència i algunes anècdotes… i a un Dani professional, que parla sobre Casa Amella des dels seus fonaments fins a l’actualitat, passant per molts canvis pel mig.
El voler una vida més saludable está lligada inexorablement al cura del mediambient.
Ens apassionen aquests temes, però també els temes d’emprenedoria. I Dani Amella Villarán (Castellterçol-Barcelona, 1975) és un exemple de viure l’emprenedoria amb el propòsit de posar a disposició de les persones productes per portar una vida més saludable alhora que té cura del medi ambient.
Tal i com ell ens explica:
“Vaig tenir la sort de néixer i créixer a Castellterçol (Barcelona, Espanya), el bressol del producte Bio nacional. Em va inspirar Vegetalia i Natursoy.
Em vaig formar a Econòmiques però el que estic més orgullós és de treballar d’ajudant de paleta des dels 14 anys als 23 anys tots els estius, de sol a sol, a l’empresa del meu pare. Aquesta formació em va fer madurar de cop en relacionar-me amb gent gran que jo i aprendre a saber què és el sacrifici i la humilitat. Per part de mare (peixatera), vaig tenir la sort de menjar calent cada dia i saber què és la qualitat alimentària de proximitat, des de jove”
“…Apostar per lo sa i fet aquí…”
Com molts, fins i tot alguns exemples icònics, la seva emprenedoria neix en un garatge ja fa 20 anys. Apassionat per la seva feina, la seva família i en especial les seves filles, i el món de l’emprenedoria, hem tingut l’ocasió de conèixer més sobre Dani i Casa Amella.
Si haguessis de dir el que ven Casa Amella, com ho definiries?
Casa Amella alimenta el món que vols, vol ser el teu millor rebost en salut i respecte pel planeta.Res més
Obrir la consciència d’un target que anomenem Planet Lovers, que la componen un 80% dones de 25 a 55 anys. Venem el valor d’anar a contracorrent, de defensar-nos dels lobbies de sempre, encara que ens ploguin denúncies cada mes. D’apostar pel que és sa i fet aquí. Volem ser el referent del món Bio, local i 100% vegetal en mode femení.
Quan neix Casa Amella i com van ser els seus orígens?
Neix perquè no trobava uns aliments purs, sense conservants ni colorants al mercat i vaig veure el créixer de Tomàs Redondo (Natursoy) i de Salvador Sala (Vegetalia).
Físicament neix al garatge dels meus pares un 2-11-2002 i després marxem a un garatge més gran dels meus oncles, Joan i Nati. Són els millors anys de la meva vida, la d’emprendre sense por de res i desafiant el meu cos i ment, però amb un somriure. Vaig començar del no-res, pagant una lletra d’un Seat León nou i vivint a casa dels meus pares. Als 15 anys ja venia avellanes dels meus avis als veïns i oli de Tarragona a mig poble… jajaj. Tot això sense saber això de Silicon Valley!
Han passat 20 anys, com ha canviat Casa Amella?
El primer eslògan de Casa Amella era Gastronomia Mediterrània Natural i Ecològica fins que em van denunciar per confondre el consumidor… sense paraules, jaja. El següent va ser Alimentació Conscient i l’actual Alimenta el Món que vols.
Per nosaltres l’essència és la mateixa. Oferir aliments premium d’origen local i 100% vegetal. I és que ens posa planificar amb els agricultors eco i despertar consciències.
Vas començar molt jove, com ha estat la teva evolució com a persona i emprenedor en aquests 20 anys?
Vaig començar als 27 anys acabats de fer. Si fos ara em saltaria les 2 carreres que vaig fer i m’aniria als EUA a emprendre. Des de petit era perfeccionista i estudiós, molt responsable, suposo que pels pares que tinc.
Les meves ganes d’emprendre estan intactes però els mals de cap són més grans. D´un magatzem hem passat a ser fabricants. I d’estar a 400 m2 estem a 2000 m2.
Segueixo sent perfeccionista, autoexigent i visc l’empresa de dilluns a diumenge.
Tornant la vista enrere i amb el camí ja recorregut, què faries igual i què faries diferent?
Igual amb els valors i passió. Diferent en innocència amb les persones que els és igual el Bio.
I quin és el teu somni per a Casa Amella per als propers 20 anys?
Traslladar la meva passió i enfocament per millorar la salut de les persones i del Planeta a les meves filles.
Ser un referent internacional com a empresa familiar fabricants de les millors conserves i sucs Bio d’Espanya.
“…Espero alimentar el món bo, verd, femení y socialment just”
Alimenta el Món que Vols. És una frase simple però alhora profunda i que cadascú pot interpretar-la a la seva manera. Com alimenta Dani Amella el món que vol?
Amb el compromís signat amb sang que fem sempre la bondat per a les nostres Planet Lovers.
Fabricant conserves i sucs purs d’origen nacional a Bio i vegetal, pugem el PIB rural i abaixem la factura de la Seguretat Social. Tinc la consciència molt tranquil·la quan vaig a dormir.
Espero alimentar el món bo, verd, femení i socialment just.
He tingut l’oportunitat d’entrevistar consumidors de productes naturals que s’han iniciat al món natural amb temes de cosmètica. Quan els pregunto pel consum d’alimentació ecològica, el primer que els ve a la ment són productes frescos. Quins són els avantatges de tenir al rebost productes com els produïts per Casa Amella- Per què ecològics i no només natural?
Fem conserves per ajudar la nostra Planet Lover a la cuina. Volem ser la seva guia i que quan estigui cansada del tràfec del dia a dia vagi al rebost i gaudeixi de les millors llenties brunes, sense paranys.
Només fabriquem conserves i sucs ecològics perquè fins ara és l’agricultura més respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones.
No ens creiem als 100% naturals i tenim ganes als Greenwashing (Ús d’estratègies de màrqueting per posicionar una empresa com a respectuosa del medi ambient quan realment les seves pràctiques no ho són). p>
“Falta educació alimentària a l’escola. Falta més i millor comunicació del món Bio…”
Quines són les principals barreres que consideres que hi ha perquè més persones incorporin productes ecològics a la seva vida diària?
Falta educació alimentària a l’escola. Falta més i millor comunicació del món bio…hi ha més món darrere de la nostra crema de carbassa bio cuita al vapor amb Amor.
Falta formació als compradors del retail.
I de quina manera podem superar aquestes barreres?
Invertint i regulant en educació des de la 1a etapa infantil. Només la manca de cultura impedeix no menjar Bio.
Parlant de barreres, l’emprenedoria tampoc és senzilla, basada en la teva experiència voldria una reflexió de la teva part sobre l’emprenedoria a Espanya
Estaria escrivint una novel·la del que m’ha passat i ens passa. Europa és una regió de jubilats i funcionaris. Suport zero a l’emprenedor.
I per acabar, digue’m les tres claus que consideres important que tinguin en compte els nous emprenedors.
1a Passió
2n Humilitat
3r Treball, treball i treball.