5€ DTE cupó: AMELLA5 (+50€ de compra) |

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

L’alimentació després de festes

10.01.2023

Passades les festes nadalenques, de ben segur que ja desitges tornar de seguida a la rutina de menús, benvinguda sigui! 😊 Segons la nostra nutricionista, Clàudia Figueroa, aquesta rutina ha de passar per plats saludables, que poc a poc et portaran al teu pes ideal i el més important, la teva salut en serà la més beneficiada. Evita dietes que l’únic que faran serà restringir aliments que ens provocaran més ganes de voler-los i tindrem un efecte rebot. Opta per menjar saludablement a diari, així no t’hauràs de privar dels aliments si en un moment puntual et vé de gust un producte considerat de consum esporàdic.

Què no pot faltar al teu plat? Imagina’l amb tres parts:

  1. No poden faltar els vegetals, principalment hortalisses (amanides, cremes, verdura al vapor o bullida) junt amb la fruita, com més color més vitamines.  
  2. Cal aportar pels hidrats de carboni d’absorció lenta (com els cereals integrals) i reduir els d’absorció ràpida (com els dolços o aliments fets amb sucres afegits). Sense descuidar la grassa saludable, per cuinar o amanir cap altre millor que l’oli d’oliva verge extra.
  3. I hem de garantir la presència de proteïna, si segueixes una dieta vegetal o estàs pensant en reduir el consum de carn i peix has d’incloure sovint els llegums als teus plats, son l’aliment ideal, ja que en son una excel·lent font de proteïnes i de l’aminoàcid lisina.

Plat Harvard 100% vegetal

Cal optar per coccions més respectuoses com al vapor o a la planxa, al forn, o saltejats estil wok.

I si l’estómac ens pesa i tenim sensació pesada, les cremes de verdures seran les teves millors aliades. Sobretot la de carbassa, carbassó, pastanaga o de tubercles com el moniato, ja que neutralitzen l’acidesa i protegeixen i suavitzen la mucosa gàstrica. A més, els betacarotens, ajuden a mantenir-la sana i a regenerar-la.

Si s’adquireixen aquests hàbits alimentaris, junt amb activitat física que ens manté actius, s’aprenen com a manera normal i acaben durant per sempre, passant de generació en generació.  

alimentacion saludable despues de fiestas
Exemple menú complet

Altres notícies

Com poden salvar el món els aliments

Com poden salvar el món els aliments

L'autora britànica Carolyn Steel, també arquitecte i professora, amb la seva obra Sitopía ens fa un passeig per la ment de desenes d'autors de tota mena (filòsofs, pensadors, escriptors...) per a poder defensar el seu pensament, canviar la nostra manera de menjar i de...

Dia mundial del sòl

Dia mundial del sòl

El sòl és una riquesa que no la valorem suficient. Creiem que, com l'aire i l'aigua, sempre serà aquí i sempre es renovarà, però en realitat no és així.La realitat és que la sobreproducció d'aliments, els productes químics i l'escalfament del planeta estan fent que el...

20 anys alimentant el món que vols!

20 anys alimentant el món que vols!

Estem de celebració! El novembre del 2002 i amb només 27 anys, el Dani va fundar Casa Amella al garatge dels seus oncles, a Castellterçol. Amb només 160 metres quadrats i unes dots comercials poderosíssimes, el Dani va començar comercialitzant, amb la seva marca, oli...