5€ DTE EN COMPRES SUPERIORS A 50€ AMB EL CUPÓ AMELLA5

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

L’impacte de la dieta a la teva salut

26.10.2022

L’associació Vidasana ha publicat un article molt interessant el qual hem resumit perquè pugueu veure els problemes i les possibles solucions per a disminuir l’impacte de la dieta en la teva salut i el planeta.

Les dietes actuals estan afectant la salut de les persones, l’OMS afirma que 6 de cada 10 malalties estan relacionades directament amb l’alimentació. Les dietes altes en sodi, i escasses de fruita, verdures, omega-3… són les que tenen més risc de contreure alguna malaltia.
A Espanya, la dieta mediterrània és molt bona per a la salut. Per això, és un dels països amb la menor taxa de mortalitat. No obstant això, la globalització ha influït en la dieta cap a un model menys saludable i problemes com l’obesitat s’estan veient afectats amb freqüència.

DE QUINA MANERA IMPACTA LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS I LA DIETA EN LA TEVA SALUT?

Disminució del valor nutritiu dels aliments: Cada vegada se seleccionen més aliments per la seva productivitat i no pels seus nutrients. A part, a causa dels mètodes intensius, els aliments contenen més aigua i els sòls estan esgotats.

– Residus en els aliments: Els pesticides fan que els aliments estiguin contaminats i això provoca efectes negatius en la nostra salut, com, per exemple: toxicitat aguda i crònica, carcinogènesi, desordres reproductius… També el processament dels aliments pot contenir substàncies com a nitrats, hormones i antibiòtics.

– Dieta i crisis sanitàries: A causa del nostre sistema alimentari actual, la destrucció dels ecosistemes pot afavorir l’aparició de noves malalties que s’enfronten a una població amb els sistemes immunes baixos a causa de les pròpies dietes. La població ha de ser conscient que una dieta sostenible és millor per a les persones i per al planeta.

Tot i així, hi ha diferents solucions per a millorar l’impacte que estan causant aquestes dietes tan perjudicials:

1. Recuperar la dieta mediterrània tradicional: amb consum abundant d’aliments d’origen vegetal com les verdures, fruites, cereals integrals i llegums; l’oli d’oliva verge com a font principal de greix i el consum moderat de lactis i proteïnes d’origen animal: ous, peix, marisc i carn.

2. Comprar aliments certificats ecològics: Tenen menys residus de pesticides, només el 4% enfront del 42% dels aliments convencionals comercialitzats a la UE. A més, els aliments ecològics poden contenir entre un 20 i un 60% més de vitamines i minerals.

3. Comprar aliments de temporada i proximitat: Així t’assegures que han estat collides en el seu moment òptim de maduració, per la qual cosa són més riques i nutritives.

4. Reduir el consum de carn: Espanya és el país amb major consum de carn de la UE amb una mitjana de 50Kg per persona i any en 2020. Consumeix menys carn i, quan la consumeixis, que sigui de producció extensiva i ecològica.

5. Comprar aliments locals, autòctons: Són més riques en nutrients i és una manera d’augmentar la varietat d’aliments que consumeixes.

6. Reduir el consum d’aliments ultraprocessats: especialment aquells amb major contingut de sucre, sal i additius.

Referències: 

https://www.funcas.es/wp-content/uploads/Migracion/Articulos/FUNCAS_PS/019art04.pdf

https://vidasana.org/noticias/saludel-impacto-de-la-dieta-en-tu-saludque-tus-alimentos-sean-tu-medicina?utm_campaign=newsletter25octubre&utm_medium=email&utm_source=acumbamail

Altres notícies

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

Tots sabem que una alimentació saludable ens ajuda a mantenir una bona salut i a prevenir malalties, però t’has parat a  pensar quins beneficis té consumir aliments ecològics de proximitat ? Et donem 10 raons per fer-ho: Perquè respecten el medi ambient.  La...

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

El primer allioli vegà amb base de cigrons (aquafaba) com a alternativa a l'ou. Reinventem la recepta tradicional d'allioli substituint l'ou per les magnífiques propietats emulsionants i proteiques de l'aquafaba, sent l'alternativa...