5€ DTE EN COMPRES SUPERIORS A 50€ AMB EL CUPÓ AMELLA5

Enviament gratuït a partir de 39€ | Entrega 24/48H

10 Raons per consumir aliments ecològics de proximitat

16.10.2023

Tots sabem que una alimentació saludable ens ajuda a mantenir una bona salut i a prevenir malalties, però t’has parat a  pensar quins beneficis té consumir aliments ecològics de proximitat ? Et donem 10 raons per fer-ho:

  1. Perquè respecten el medi ambient. 

La producció agrària ecològica preserva el medi ambient de diverses maneres. Contribueix, entre d’altres efectes, a mitigar el canvi climàtic, millora l’eficiència energètica dels sistemes agraris, afavoreix la biodiversitat i redueix l’acumulació de contaminats al medi. 

  1. Perquè han estat produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química. 

S’eviten així l’alliberament i l’impacte d’aquetes substàncies al medi i la seva presència als aliments de consum humà i animal. 

  1. Perquè s’apliquen rigoroses normes de benestar animal.

En ramaderia ecològica es faciliten zones d’exercici a l’aire lliure, pastures per als animals herbívors i uns allotjaments amplis i còmodes que permeten unes condicions de vida adequades i adaptades a les necessitats dels animals. 

  1. Perquè l’ús d’antibiòtics en sanitat animal està molt limitat. 

Els ritmes i les condicions de producció en ramaderia ecològica són menys intensius i per això, la incidència de malalties disminueix. Tot i això, si els animals es posen malalts, per evitar-los sofriment, en última instància es poden utilitzar tractaments curatius amb antibiòtics de forma puntual. 

  1. Perquè l’ús d’additius alimentaris està molt restringit. 

Durant el procés de transformació i elaboració dels aliments ecològics només es poden fer servir un nombre molt reduït d’additius, indispensables per assegurar que la transformació es fa amb totes les garanties de seguretat i que no alteren la qualitat final del producte. 

Dani Amella (Fundador Casa Amella) amb Isabel Figueras de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica (Castellterçol)

  1. Perquè no s’utilitzen organismes modificats genèticament (OMG).

Les normes de la producció ecològica prohibeixen explícitament el cultiu i l’ús d’organismes modificats genèticament, ja sigui per l’alimentació animal o per a la humana. 

  1. Perquè són productes de qualitat certificada.

La producció ecològica ha de complir, a més de totes les normes generals, unes d’específiques molt rigoroses, i totes les empreses que participen en el procés de producció, des del camp a la taula, estan sotmeses a controls anuals realitzats per entitats de certificació. 

  1. Perquè afavoreixen un desenvolupament rural sostenible. 

Els mètodes de producció ecològics exerceixen un paper social que afavoreix la conservació i millora de la riquesa del nostre patrimoni agrari i paisatgístic, i promou la qualitat de vida en les zones rurals. 

  1. Perquè milloren la sobirania alimentaria. 

L’increment del consum d’aliments ecològics de proximitat millora la nostra capacitat d’autonomia alimentària en base a mètodes de producció i comercialització sostenible que redunden en el benestar de la societat i potencien els canals curts de comercialització. 

  1. Perquè són saludables, i nutritius i saborosos. 

Gràcies a les tècniques de producció ecològica, els aliments obtinguts solen tenir una alta concentració de vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats, així com d’antioxidants, entre d’altres. El fet de no forçar els ritmes naturals de creixement afecta positivament l’olor, el sabor i la textura dels aliments. 

A Casa Amella creiem en un model alimentari més just i honest per això prenem la responsabilitat de treballar amb agricultors locals que practiquen l’agricultura ecològica. Ens mereixem una alimentació i un món millor. 💚

Tota la informació a setmanabio.cat

Altres notícies

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

NOVETAT! ALLIOLI VEGÀ

El primer allioli vegà amb base de cigrons (aquafaba) com a alternativa a l'ou. Reinventem la recepta tradicional d'allioli substituint l'ou per les magnífiques propietats emulsionants i proteiques de l'aquafaba, sent l'alternativa...

El menjar “barat” ens està sortint caríssim com a societat

El menjar “barat” ens està sortint caríssim com a societat

Aliments barats preparats, són fàcils i estan bons. Però, i si posem l'impacte sobre la nostra salut, sobre la naturalesa i la despesa sanitària derivada d'aquest producte dins de la factura? La cosa canvia. La factura sanitària, climàtica, ambiental i social...